Cele mai bune vitamine prenatale
Cele mai bune vitamine prenatale asigură femeilor necesarul de vitamine care de multe ori lipsește din alimentația lor.

Pentru că de cele mai multe ori este foarte dificil ca o femeie gravidă să aibă o alimentație echilibrată bogată în vitamine și minerale au apărut suplimentele cu vitamine.
Pentru o bună dezvoltare a fătului este nevoie de cele mai bune vitamine prenatale. Astfel am petrecut foarte multe ore în cercetare și am am creat un top 3 cu cele mai bune vitamine prenatale.
Poate vă interesează și:
Top 3 cele mai bune vitamine prenatale
1. Femosun -30 de capsule

Cei de Sun Wave Pharma vin cu un produs adecvat care este ideal și pentru perioada de preconcepție.
Acesta mai poate fi folosit încă din primele 4 săptămâni de viață ale embrionului, pe toată perioada sarcinii și inclusiv în perioada alăptării.
3. Folate 400 mg Solgar

Daca cauți vitamine prenatale fără iod vom începe prin a vă propune o sursa de foarte buna calitate de acid folic.
Acesta este indispensabil pentru evoluția favorabilă a unei sarcini sănătoase. Folate 400 mg conține acid folic sub o forma biologic activă brevetată, bioechivalenta cu forma găsită în natură.
3. Femibion 1

In general, 50% din sarcini nu sunt planificate. Tubul neural al embrionului (din care se dezvolta creierul si coloana vertebrala ale copilului) se închide intre zilele 22-28 de zile post-concepție. Perioadă în care majoritatea femeilor nici nu știu ca sunt gravide.
Pentru asigurarea unei sarcini sănătoase și protecția optimă a copilului – în special prevenirea defectelor de închidere a tubului neural, specialiștii recomandă suplimentarea crescută cu acid folic și folați la femeile care își planifică o sarcină.
Se recomandă începerea suplimentării cu cel puțin o lună înainte de concepție
Vitaminele prenatale: de ce conteaza si cum le alegem?
Trebuie să știți că în timpul sarcinii femeile au nevoie de mai mult acid folic și fier decât de obicei. Acidul folic ajută la prevenirea defectelor tubului neural. Aceste defecte sunt anomalii grave ale creierului și măduvei spinării a fătului.
În mod ideal, ar trebui să începeți să luați acid folic cu cel puțin 3 luni înainte de a rămâne gravidă. Fierul favorizează dezvoltarea placentei și a fătului. Fierul ajută corpul să producă sânge pentru a furniza oxigen fătului. Fierul ajută, de asemenea, la prevenirea anemiei, o afecțiune în care sângele are un număr redus de celule roșii sănătoase.
Care sunt cele mai bune vitamine prenatale?
Vitaminele prenatale sunt disponibile fără prescripție medicală la aproape orice farmacie. Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală (medicul) vă poate recomanda un anumit brand sau vă poate permite să alegeți.
Pe lângă verificarea acidului folic și a fierului, căutați o vitamină prenatală care conține calciu și vitamina D. Acestea ajută la promovarea dezvoltării dinților și oaselor bebelușului.
De asemenea, poate fi benefic să găsiți o vitamină prenatală care să conțină vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine B, zinc și iod. De asemenea, medicul vă poate sugera doze mai mari de anumiți nutrienți, în funcție de circumstanțe.
De exemplu, dacă ați născut un copil cu un defect congenital al tubului neural, medicul dumneavoastră vă poate recomanda un supliment separat care conține o doză mai mare de acid folic (cum ar fi 4 miligrame -4000 micrograme) înainte și în cursul oricărui tratament ulterior.